maandag 6 oktober 2014

Van fietskar naar hondenkar -2-


Oud en nieuw
Af en toe ben ik bezig met mijn hondenkarproject. De afgelopen periode heb ik wat tijd besteed aan een vloertje en de achterwand. De laatste is een schuifluik geworden. De beugel die bedoeld was om de fietskar als handkar te gebruiken, heb ik aangepast. Ik gebruik hem nu als handgreep voor de achterwand. Die kan ik aan de beugel omhoog trekken, zodat Fenna kan instappen. Aan de voorkant zal dat aanzienlijk lastiger gaan, omdat de kar vrij kort op het achterwiel zit.
Het is me gelukt om voor weinig twee nieuwe buitenbandjes te scoren. Die heb ik vandaag gemonteerd. De oude waren glad en vertoonden scheurtjes. De binnenbandjes waren als nieuw.
Zoals vaker moest ik bij het monteren van die buitenbandjes even goed opletten. De kans bestaat anders dat ze verkeerd (tegen de draairichting in) gemonteerd worden. Het is aan het profiel te zien, maar er staat ook vaak een pijltje op (foto).
Nu rest mij nog nog de zijwandjes af te dekken. Ik dacht aan geperforeerde plaatjes (lekker luchtig), maar het kan net zo goed gewoon gaas worden. Ik hou het simpel en goedkoop. Jullie horen nog.