woensdag 15 oktober 2014

Een bagagedrager opknappen

Vandaag heb ik de oude drager maar eens onder de tuinbank vandaan getrokken. Dat ding heb ik een aantal jaren geleden even in elkaar geflanst, omdat we toen wat logistieke problemen kenden. Het was een fietsendrager, die ik tussen neus en lippen door verbouwd heb. Sindsdien kan onze kunststof tuinbox erop, zodat we extra bagageruimte hebben. Niet voor zwaar spul, want de kogel van de trekhaak mag maar zo'n 75 kg dragen.
De drager heeft altijd buiten gehangen en is flink gaan roesten. Zal wel made in Taiwan geweest zijn of zo. De lak bladderde er vanaf en eronder was het metaal gaan roesten. Zonde!
Ik was wel even flink met een staalborstel en schuurpapier aan de gang, voordat ik de eerste laag lak kon aanbrengen. In de schuur staat nog een blik aluminium lak, die speciaal tegen roest is. Volgens de producent dan. Ik heb dat blik een keer bij de Aldi gekocht. Veel voor weinig. De eerste laag zit er nu op. De volgende keer ga ik hem licht schuren en zwart aflakken. Misschien wordt het dan weer wat. Hier en daar moet er nog wat verbeterd worden. Een kwestie van een paar gaatjes boren en wat boutjes en moeren erop zetten. C'est tout!