vrijdag 31 oktober 2014

Mijn fout, jij betaalt

't Is toch wat! Een bedrijf of iemand maakt een fout en iemand anders mag ervoor boeten. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Bij de overheid is het al een normaal verschijnsel. Of  het nu over verkeerd berekende toeslagen of aanslagen gaat, de belastingbetaler is de klos. En als het even tegenzit, krijgt ie ook nog boze dreigbrieven in blauwe enveloppen.
Over enveloppen gesproken, deze week ontving ik een grote envelop met vier A4 'tjes erin. Het zag er nogal indrukwekkend uit. Het was van een pensioenfonds van de Metaaltechniek. Toen ik als oproepkracht aan fietsen sleutelde, heeft men (per ongeluk?) wat pensioenpremie afgedragen. In het begeleidend schrijven staat dat het brutojaarbedrag van welgeteld 22 eurocent(!!) niet verhoogd zal worden vanwege tegenvallende resultaten. Of wel : geen nieuws dus.
Als ik die 22 cent bruto uitzet tegenover de kosten die deze envelop en de vier A4'tjes hebben gekost en de inzet van een medewerker en de post, dan begrijp ik best waarom het niet zo goed gaat met het pensioenfonds. En nu niet zeuren over verplichte procedures enz., maar gewoon je gezond verstand gebruiken.