maandag 27 oktober 2014

Bang voor honden

Gisteren kwamen we tijdens de wandeling door het Kuinderbos een troep honden tegen. Ze waren duidelijk in opperbeste stemming. Ze renden direct op Fenna af, die zich gewillig liet besnuffelen. Er waren ook een paar wildebrassen bij, maar je kon zien dat er ze helemaal niet agressief waren. Een kwestie van goed kijken naar hun lichaamstaal : staart, kop, oren en bek. Als de bek stijf gesloten is is de hond alert.
Het is daarom erg triest dat er weer een hond zomaar doodgeschoten is in Haarlem. Het beest had nota bene een balletje in zijn bek! Dit keer was het de politie van Haarlem. Ik ben weer onaangenaam verrast te merken, dat een politieagent, in dit geval een vrouw, bang is voor een hond! En dat men totaal geen idee heeft wanneer sprake is van agressief gedrag en speelsheid op een hoog niveau. Wat is dat toch met onze politie, dat er maar direct geschoten moet worden?  Wordt het niet eens tijd om de politie wat bij te brengen over het gedrag van honden? De tijd dat ik me veilig voelde met de politie in mijn buurt is helaas verleden tijd. Ik begin eerder bang te worden met politie in de buurt. Met de politie in de buurt wordt het spelen met Fenna met een bal een gevaarlijke bezigheid.
Trouwens, hier in de buurt is een herdershond die heel graag met grote takken aan de slag gaat. Tijdens dat spel gaat het beest tekeer alsof ie een boef te pakken heeft : grommend en blaffend. Ik zou hem dat maar snel afleren, anders wordt ie binnenkort ook doodgeschoten met als drogreden : de hond gedroeg zich agressief.