zaterdag 25 oktober 2014

TVoH : Wat een minne streek!

Gisteren zag ik op de valreep een stukje van de talentenshow The Voice of Holland, waarin een kandidate door een jurylid voor het blok gezet werd. Zij, April, was na een battle met een andere kandidaat, gekozen om een ronde verder te gaan. Maar omdat Ali B ze beiden even goed vond en zelf niet de knoop durfde door te hakken, stelde hij April voor om te kiezen : voor haarzelf of samen met haar opponent verdergaan als duo. Zangeres April kon haast niet anders dan voor het laatste te kiezen, ondanks het nadrukkelijke advies van haar opponent vooral voor zichzelf te kiezen. Door haar (sociale) keus is ze gedwongen als duo verder te gaan in de competitie.
Later had ze daar spijt van en vond ze zich onder druk gezet door jurylid Ali B. April was dermate gespannen dat het niet bij haar opkwam om gewoon voor zichzelf te kiezen en tegen Ali B en de andere juryleden te zeggen : "En jullie mogen bepalen of mijn opponent ook verder mag."
Ik vond het een rot streek om misbruik te maken van de situatie en de persoonlijkheid van de kandidate in kwestie. Een laf moment van de jury van TVoH.