zondag 19 oktober 2014

Eten met de buren

Gisteren, in de namiddag was het weer zover. De seniore buurtgenoten kwamen weer bij ons eten. We hebben onze woonruimte aangeboden, omdat de voorzieningen wat uitgebreider zijn dan bij de anderen. Maar dat krijg je als je nog af en toe bezoek krijgt van de kids.
Dit keer was een van hen in de keuken aan de slag geweest. Het is geen verplichting hoor. Het initiatief is niet bedoeld om mensen op kosten te jagen. De meesten hebben het financieel erg moeilijk. Maar er zijn ook andere manieren om een bijdrage te leveren, zoals samen de voorbereidingen doen. De eerste keer ontstond, omdat we nogal veel soep over hadden. Weggooien zou zonde zijn en afgezien daarvan wilden we graag dat de seniore mensen elkaar wat beter zouden leren kennen.
De kok wilde vooraf niet vertellen wat er op het menu stond. Dus we waren benieuwd. Dit keer zal één iemand ontbreken. Vorige keer waren het er twee. Dus we gaan wat aantal aanwezigen betreft vooruit.
We kregen vooraf een warme, romige soep, waarvan we de ingrediënten moesten raden. We kwamen niet verder dan erwten en gerookt spek. Het bleek om avocadosoep te gaan met gerookte kip! Voor bijna iedereen de eerste keer dat we zo'n soep proefden. De soep smaakte voortreffelijk. Daarna kwam de macaronischotel (met o.a. ham en kaas) op tafel. Ook die smaakte prima. Na het toetje, een vruchtencocktail, kwam de koffie en lief het wat gezelligheid betrof een beetje uit de hand. In die zin, het werd behoorlijk laat. Tot net op de zondag.
Neemt niet weg dat het weer een erg gezellige bijeenkomst was.