vrijdag 24 oktober 2014

Hond met weerman

Bij de tv zender RTL4 deed men, in navolging van een andere weerman ergens in het buitenland, een proef met het showen van een asielhond.
Het was een koddig gezicht te zien hoe de weerman met de hond omging. Of beter : hoe de hond met de weerman omging. De man had totaal geen overwicht en de hond maakte duidelijk de dienst uit. De lichaamstaal van beide gaf aan dat de weerman eigenlijk wat angstig was en de hond, een reu, daar gebruik van maakte.
Ook toen het beest later door een presentator werd geroepen en de hond vervolgens zijn poten op het tafelblad plaatste en zo rechtop stond, zag ik de man wat terugdeinzen. Ook de manier waarop de hond aangehaald werd liet zien dat men het allemaal toch behoorlijk eng vond.
Jammer dat Martin Gaus die mensen niet vooraf geïnstrueerd heeft om een assertieve houding aan te nemen. De hond zelf had daar geen moeite mee. Prachtig! Ik weet niet of het een leuke baas heeft opgeleverd, maar het was wel te zien dat de hond zelf een vrij rustig en gehoorzaam type is.