donderdag 2 oktober 2014

Lekker rustig langs de lijn

Houden zo..
Gisteren keek ik van tijd tot tijd naar een voetbalwedstrijd. De meeste wedstrijden kijk ik tijdens reclameblokken op andere zenders. Tot mijn verdriet hoorde ik het gezanik van die oervervelende commentator, Frank Snoeks, weer. Die man hoort graag zichzelf praten. Het gaat overal over behalve over wat voetballiefhebbers echt interesseert. Hij was ook op het WK om menige wedstrijd kapot te lullen. Snoeks is een verkeerd genetisch gemanipuleerde kloon van collega Theo Reitsma. Hij geeft commentaar als of ie verveeld naar een marathonwedstrijd biljarten in het donker zit te kijken. Gelukkig kan ik het geluid afzetten. Maar dit keer hoefde het niet. Tot mijn grote opluchting was de verbinding met de irritante spraakwaterval Snoeks verbroken.
Laten we wel wezen, als ik langs de lijn sta om voetbal te kijken dan staat er toch zeker ook niemand naast me om mij te vertellen wat ik zie en/of al weet of mij helemaal niet interesseert? Waarom dat commentaar dan? En dan wordt zo'n zwamneus als Snoeks ook nog flink betaald. Die man heeft veel liefhebbers bij de buis weggejaagd.
Ik heb slechts één goede voetbalcommentator gekend. Die kwam uit België. Hij stak zijn mening over de overbetaalde sporters niet onder stoelen of banken en was voorzien van een grote dosis humor : Rik de Saedeleer! Die man bewoog velen alsnog te gaan voetballen. Helaas, Rik is niet meer, anders had hij les kunnen geven in het geven van commentaar tijdens voetbalwedstrijden.
De mannen van VI als commentatoren bij een wedstrijd lijkt me ook erg leuk. Dat wordt pas echt lachen langs de lijn.