dinsdag 14 oktober 2014

Rááátel-slangen!

Ingezonden als reactie op berichtje : Vrouw aan het woord

Citaat Willem: ,,Afgelopen weekend slaakte ik een zucht van verlichting. In een column las ik dat een vrouw gemiddeld 32 woorden meer gebruikt dan een man".
-
Sorry Willem, maar die zucht van verlichting begrijp ik eerlijk gezegd niet.
Of het moet zijn dat in die bewuste column jouw mening werd bevestigd, na een discussie over dat onderwerp met, hoe kan het ook anders; een ........vrouw!?
En, wat is het referentiepunt voor: ,,...32 woorden meer..."? Het is maar net hoe je dat verder invult: pratend over?, schrijvend?, ruziënd?, argumenterend?, waar?, en wanneer?

Citaat Willem: ,,Ik geef toe : ik heb zelf veel moeite met het aanhoren van de vrouw. Ze praten voor mij zeer langdradig. Dat maakt het lastig om mijn aandacht erbij te houden".
-
Nou, nou, Willem jij durft; zó te praten over "dé vrouw"!? Heb je toevallig nét een broodje léf gegeten? Ook ik heb soms heel veel moeite bij het (moeten) aanhoren van sommige vrouwen. Niet omdat die langdradig zijn, integendeel. Juist dáárdoor heb ik in mijn geval de grootste moeite mijn aandacht van ze áf te wenden en ook ik ga onderwijl allerlei rare dingen bedenken. Ik voel namelijk al heel snel moordneigingen bij me opkomen als ik zo'n vrouwspersoon moet aanhoren. Het is het type presentatrice van radio en tv dat blijkbaar jong, cool, vlot en spontaan wil/moet? overkomen bij het publiek, met een hele rappe tong tekeer gaat als een boze ratelslang, en waarschijnlijk elke microfoon een stevige koppijn bezorgt.
Luister b.v. maar eens een poosje naar een aantal 'jonge honden' van BNN University. Oké, Matthijs van Nieuwkerk, van het tv-programma "De Wereld Draait Door", scoort ook behoorlijk met zijn spreeksnelheid maar het zijn toch voornamelijk sommige van zijn vrouwelijke collega's waar ik mij regelmatig 'groen en geel' aan erger. Toegegeven, het is wel knap als je hersenen in staat zijn om bij zo'n snelheid een hele riedel woorden in de juiste volgorde te zetten en dat je vervolgens in staat bent deze riedel ook nog foutloos uit te spreken. Maar waaróm in vredesnaam toch met zo'n enorme haast!? Voor een type-diploma moet je minimaal 100 APM (aanslagen per minuut) kunnen maken maar deze dames plegen met waarschijnlijk wel 100 wóórden per minuut evenzovele aanslagen op mijn incasseringsvermogen want ik erger mij kapot aan die druktemaaksters. Mijn vrouw zegt hierover wel eens; ,,Je wordt oud man!" waarna ik antwoordt met ,,Dat hoop ik, maar dan wel graag zonder die 'kakelkippen'. Bij een reclamespot kan ik mij voorstellen dat er zoveel mogelijk tekst in zo weinig mogelijk tijd wordt gepropt want de kosten van dat soort reclame liegen er niet om. Voor b.v. een reclamespotje van 30 seconden moet al gauw € 3.000 worden neergeteld. Maar waarvoor dient dat snelle getetter van sommige presentatrice bij b.v. een actualiteitenprogramma en bij interviews? Doen ze dat om te laten zien hoe goed ze wel zijn? Zijn ze soms bang in de rede te worden gevallen? Of moeten ze heel nodig plassen maar willen toch hun tekst nog even snel afraffelen. Ze lijken erg veel op "Zoef de Haas" uit de Fabeltjeskrant want die wilde ook altijd de snelste en de beste zijn. Er lopen onder de journalisten ook veel dames rond van het kaliber "Juffrouw Mier" met -tuut-tuut-tuut-tuut! en "Juffrouw Ooievaar"-regelaar. Medialand lijkt wel één grote "Fabeltjeskrant". Hopelijk komt daar nog weer eens een "Meneer de Uil" over de vloer, met een slot-opmerking als b.v. ,,........ en nu lieve radio- en beeldbuismeisjes; ....... ,,snaveltjes toe, .... eh jawel!", of iets duidelijker met: ,,effe dimmen meiden!, eh jawel".
Vrouwenhater? Welnee, absuluut niet, maar, ,,doe eens normaal man!, eh vrouw!".

Fan-tilator