zaterdag 4 oktober 2014

Leiden en 3 oktober -3-


Met het verstrijken van de tijd, wende ik zowaar aan de grote hoogte. Maar ik kreeg geen ideeën om aan de buitenkant van de cabine te gaan hangen. Hierna zijn de beide raddraaiers over de kermis naar het station gelopen. Wat is alles veranderd zeg! Haast onherkenbaar. Zelfs de plek waar we ooit eind jaren 50 ook op 3 oktober op de foto gingen (zie boven), vlak bij het viaduct aan de Rijnsburgerweg, was nauwelijks terug te herkennen.
Via de Stationsweg en de Steenstraat (en een blik in de Narmstraat, waar ik mijn laatste nacht voor het vertrek naar Curaçao doorbracht bij 'buurvrouw' Moes)  besloten we een kijkje te gaan nemen bij het Galgewater. Daar was een speciale markt met als thema de vaart en het water. Een typisch bruggetjes met een steile knik in het midden een draaiende molen en oude zeilschepen, deden ons belanden in een andere tijd. Er stond een aantal scheepsmotoren te draaien. De machtige klappen van een eencilinder tweetakt maakten veel indruk. Het oude spul liep zo mooi en zonder bijgeluiden die wezen op slijtage of zo. Schitterend gewoon. Via de
 We liepen via een steegje naar  de Aalmarkt om niet veel later in de schaduw op de Botermarkt op een terrasje neer te strijken. Tea time! Nee, geen hutspot en ook geen witte brood met haring.
Blauwpoortsbrug zijn we naar de Breestraat gelopen. Naast mij liep een paar mensen. Een van hen zei : "Veel mensen komen speciaal hiervoor naar Leiden." Waarop ik reageerde met : "Wij dus ook." We maakten een kort praatje, terwijl we verder liepen. In de Breestraat was een optocht aan de gang. Het zag daar zwart van de mensen.

-wordt vervolgd-