dinsdag 21 oktober 2014

Eenzaam, maar niet alleen

Wij zijn het enige stel dat hier in een seniorenwoning woont. De rest is alleenstaand. Inmiddels is het duidelijk dat ze de feestdagen meestal alleen doorbrengen. De meesten hebben weliswaar kinderen, maar die schijnen de feestdagen liever zonder hun ouders te vieren. Daar zullen ongetwijfeld redenen voor zijn. Een van hen mag altijd 3e Kerstdag komen. Dan zit ie daar alleen te zitten, want het schijnt alles behalve gezellig te zijn. Nu zouden we het tv programma Het Familiediner kunnen inschakelen. Dat zou voor een compleet seizoen aan tv uitzendingen kunnen opleveren!
We hebben inmiddels aangegeven dat het houden van een soort Kerstdiner misschien ook iets leuks zou kunnen zijn. Het idee werd positief ontvangen. We hebben nog genoeg tijd om (in)vulling te geven aan de kerstkalkoen van 2014.
Vorig jaar hadden we één iemand gevraagd. Als het een volle bak wordt zitten we in december met 9 mensen aan tafel. Het een uitschuifbare tafel. Die heeft blijkbaar niet iedereen, anders zouden meer eenzame mensen uitgenodigd worden. Tot dan blijven ze onbekend : Somebody nobody knows.