maandag 6 oktober 2014

Dierendag in Leiderdorp

In mijn geboortedorp Leiderdorp kijken sommigen heel anders tegen Dierendag aan. Bij het zwembad De Does aan de Hoogmadeseweg, was het afgelopen zaterdag een drukte van jewelste. Er werd diploma gezwommen. Het was daar een komen en gaan van kinderen. Maar ook van islamieten. Die kwamen voor iets anders. Er kwam namelijk een vrachtwagen vol met ritueel geslachte beesten de parkeer plaats opgereden! De beesten werden aangevoerd door de lokale slager uit de Koningstraat, de straat waar ik ben geboren. In mijn jeugd was het nog slager Rozenboom. Een nette slagerij, waar men o.a. koeien en varkens doodschoot. Ik heb dat een keer per ongeluk gezien. Brrr! Nu heet de winkel het Vleescentrum Paradijs. Wat onkies, maar ja slagers gaan nu eenmaal over lijken en dat steken niet alle slagers onder stoelen of banken. Boven die zaak is een aantal jaar geleden een studente vermoord.
Op het parkeerterrein dus niet alleen ouders met kinderen met of zonder diploma's, maar ook slagers in bebloede jassen, gedood vee en islamitische klanten die met dode beesten liepen te sjouwen.
De slager had geen vergunning, maar de haastig opgetrommelde veldwachter greep niet in. "De slager had al zijn klanten immers hier uitgenodigd", was zijn verweer. Tja, de politieacademie is ook niet meer wat het ooit was.
Die manier van iets organiseren komt ook voor bij illegale feestjes, maar dat is blijkbaar iets heel anders. De directeur van het zwembad is boos. Hij gaat verhaal halen bij de burgemeester. Ze heet Laila, maar schijnt niet islamitisch te zijn.