zaterdag 4 oktober 2014

Dierendag


Vandaag is het Dierendag. Elke dag is er hier wel iets. Afgelopen week schijnt het ook Broer en Zus dag geweest te zijn. Pijnlijk voor de mensen die enig (dus niet enigst!) kind zijn. Maar goed, vandaag is het Dierendag. Ik weet niet precies wat ik daarbij moet denken. Aan de ene kant wordt opgeroepen vandaag geen vlees te eten. Dus ook zelfs geen kalfskroketje. Aan de andere kant wordt aan levende have extra aandacht besteed. Met name aan kat en hond. De rest blijft in de schappen van de super liggen of bij de poelier hangen. In afwachting van de koopzondag of de maandag erna. Dierendag is een soort Dodenherdenking en Bevrijding ineen.
Fenna betrapte vanmorgen vroeg een beestje dat via graafwerk aan Dierendag dacht te kunnen ontsnappen. Maar het had niet gerekend op Fenna's scherpe oren en neus. Eerst bewoog het gras en toen kwam wat aarde omhoog. En nog meer aarde en nog meer. Toen sloeg Fenna toe en werd een tunneltje zichtbaar. Momfert de Mol wist echter te ontsnappen.
Voor Fenna is Dierendag een gewone dag. We zorgen dagelijks goed voor haar, althans, we doen ons best, en des mensen onzin begrijpt ze toch niets. Als we jarig zijn krijgen we geen poot of cadeautje van haar. Wat een gelukkig beest, moet ze zijn.
Voor vanavond hebben we de senioren uitgenodigd. Ze krijgen een kom soep met broodjes aangeboden. Kippensoep. Ja, kippensoep. Dat arme beest lag stijf bevroren in de vriezer van de supermarkt met de pootjes bijeen gebonden. We hebben haar gered (kostten : 4 euro 65), mee naar huis genomen en in een pan water op temperatuur gebracht. De kip had geen kop en toch kakelde ze niet. Toen het heet genoeg was hebben we haar ontleed en samen met soepgroente en een paar blokjes bouillon weer teruggedaan in het hete vocht. Straks gaat ze een aantal senioren en Fenna verwennen. Want ook Fenna krijgt op Dierendag wat vlees van haar door haar brokjes. Die beesten boffen toch maar op zo'n dag. Nu wij nog.