zondag 5 oktober 2014

Sambal goreng spruitjes

De spruitjes zijn in de aanbieding : 1 euro per kilo! Veel mensen houden niet van spruitjes. Vaak omdat ze bitter zijn. Maar ze zijn best wel te pruimen als je er iets meer mee doet, dan alleen koken met wat zout en veel suiker.
Zo heb ik wel eens spruitjes gekookt en ze met sate-saus en gekookte aardappeltjes gegeten. Een spruitje is immers net als kool. Stamppot met spruitjes is ook lekker.  En dan bedoel ik dus niet die groene kooltjes en de gekookte aardappelen pletten en vervolgens met de ellebogen op tafel wegwerken. Nee, ook dan moet je wat creatief zijn. Van de gekookte aardappelen puree maken, vervolgens de gekookte spruitjes met wat ketoembar (koriander) er doorheen stampen. Dan de uitgebakken spekkies, gebakken uitjes en champignons er doorheen mengen. En dan ervan genieten met worst en vette jus. Da's pas stamppot spruitjes. Joehoe!
Dit keer heb ik voor een andere variant gekozen. Sambal goreng boontjes is een zeer bekend Indonesisch gerecht. In plaats van de sperzieboontjes heb ik spruitjes als ingrediënt gekozen. Ik zag de variant voorbij komen op een website en dacht : top! En ik kan jullie verzekeren : het is een zeer smakelijke variant. Selamat makan!