zondag 26 oktober 2014

Het Kuinderbos in


Vanmorgen combineerden we een boswandeling met een boodschap doen. Voor de laatste moesten we in het polderdorp Ens zijn. Het dorp ligt in het zuidelijk deel van Schokland in de Noordoostpolder.
De bedoeling was om daar twee tweewielers op te halen op twee verschillende adressen. Met het ene adres had ik een afspraak gemaakt. Met het andere verliep de boel nogal moeizaam.
Ik verbaas me telkens weer, dat er mensen zijn die iets te koop aanbieden, maar vervolgens niet reageren op een berichtje via e-mail (geen telefoonnummer vermeld), nota bene terwijl ze erbij zetten : altijd antwoord. Oké , alleen neit wanneer.  Zo kreeg ik gisteravond pas na vier dagen een reactie met excuses vanwege de traagheid. Mij werd gevraagd wanneer ik langs kon komen. Ik reageerde direct met de vraag of ik zondag (vandaag) langs kon komen, omdat ik dan toch al in dat polderdorp ben. Toen werd het weer stil en het bleef stil. Dus die excuses waren niet gemeend. Voor alle zekerheid had ik nog ons mobielnummer vermeld en de tijdspanne gedurende welke wij in of in de buurt van Ens zouden zijn.
We zijn na het bezoekje aan Ens naar het Kuinderbos gereden voor een wandeling. Het bos is behoorlijk dichtgegroeid. Samen met Fenna zijn we om de Kuinderplas gewandeld. We kwamen geregeld andere mensen met honden tegen. Soms een hele groep. Fenna had weinig interesse in haar soortgenoten. De bal was veel belangrijker. Het was erg leuk om na zo'n lange tijd daar weer eens rond te kuieren.
In de jaren 90 hadden we een stacaravan vlakbij dat bos. Dus dat bos kennen we op ons duimpje. Fenna was bekaf. Ze heeft ook nog een paar keer een verfrissende duik genomen. Op de terugweg was ze helemaal van de wereld.