woensdag 22 oktober 2014

Traag Flevoland

Illegaal op het Markermeer
Het heeft veel weg van : veel geschreeuw en weinig wol. Ik heb het over de plannen / voornemens die de provincie hier van tijd tot tijd lanceert. Het protest van kitesurfers die een eigen plek willen voor hun sport, doet me daaraan herinneren. Officieel mag nergens in deze waterrijke provincie aan kitesurfen worden gedaan. Te gek voor woorden, maar het is echt zo. Een paar jaar geelden is beloofd een of meer locaties aan te wijzen waar men wel die sport mag uitoefenen. Maar sindsdien is het stil.
Nu moet ik wel opmerken dat de belofte 'slechts' zo'n drie jaar geleden gedaan is. Er zijn andere beloftes die veel ouder zijn en ook nog niet nagekomen zijn. Zoals het niet openen van bruggen tijdens de spitsuren. Dat memo ligt nog steeds ergens op een Provinciaal bureau stof te happen. Intussen gaat de onnodige belasting van het milieu voort en lijkt het erop dat bruggen steeds langer open blijven staan. Storing noemt men dat.
En dan is er nog het Oostvaarderswold en het vliegveld. Allemaal 'projecten' die wel veel aanloopkosten hebben, maar tot niets geleid hebben. Ergo, het zijn niet alleen ICT projecten die mislukken en klauwen vol belastinggeld kosten.