donderdag 29 oktober 2020

Treurig!

Gisteravond had oma nog even geestelijke ondersteuning nodig. Het was voor haar een drukke dag, gedurende welke het huis alsmaar kaler werd (geplukt). In de namiddag kwam ze afscheid nemen. Ze gaf ons een mooie plant met bedankkaart. Na het avondeten had ze toch nog wat hulp nodig. Toen bleek dat ze een checklistje had gekregen van haar dochter, met zaken die ze de volgende ochtend moest inpakken en meenemen en moest aantrekken. Wat bleek? Oma (94) moest met een taxi naar Bussum om zich daar bij het tehuis te melden! Ze beklaagde zich ook over het feit dat haar portemonnee leeg was gehaald. Haar bankpas en het contant geld was weg.

Een actie van haar dochter. Gelukkig waren de later gearriveerde thuishulpen net zo verontwaardigd over de gang van zaken en vooral het feit dat oma alleen op pad moest. Hun reactie leidde ertoe, dat de dochter vanmorgen toch maar verscheen om haar moeder te begeleiden. Zij het met een chagrijnig hoofd. Haar plan was wel naar hier te komen, maar enkel om het huis leeg te maken. Spullen zijn belangrijker dan haar moeder.
Wat ook treurig is, is het feit dat een jonge fietser een auto van rechts geen voorrang gaf. Gevolg : een versplinterde voorruit, een geschrokken automobilist, een gewonde tiener, drie politieauto's en een ambulance. Ik moest een stukje te voet verder. Wat mij wel opviel was de plek waar de VW gestopt was. Het leek erop dat de auto de bocht flink afgesneden had. Iets wat meer automobilisten daar doen. Net even eerder was ik daar getuige van, toen een buurtgenoot op de fiets ook zo'n automobilist trof. Op weg naar de loods en weer terug bleef mij dat soort ellende bespaard.