vrijdag 30 oktober 2020

Highlights

 De afgelopen 7 jaar hebben we veel gedaan om mensen in onze omgeving te helpen. Het begon met eenvoudige koffietafels om hen met elkaar kennis te laten maken. Met steun van de gemeente konden we dat vaker doen, zodat er ook etentjes en bbq's kwamen, in december via de gemeente een kerstboom met gedurende een aantal jaren ook een kersttafel (chocolademelk, erwtensoep enz.).
We brachten mensen naar ziekenhuizen en huis- en tandartsen (allemaal zonder een vergoeding). Een van hen reed met ons mee als we op familiebezoek gingen, omdat familie van haar daar in de buurt woonden. Daarnaast knapten we tuintjes op (inclusief bestrating) en deden het onderhoud, maakten we schuttingen, hielpen we bij de montage van zonneschermen en deden we boodschappen. En dan nog de kleine klussen, zoals lampen vervangen, lampen en fotolijstjes ophangen, gordijnen ophangen, cv's bijvullen en/of opnieuw starten. Fietsen gerepareerd, lekkages verholpen en heel veel rommel opgeruimd bij een verzamelaar. Een verdwaalde en uitgehongerde kat van een zolder halen, een dode kat uit een kattenbak vissen, ramen zemen, stoepen vegen  en soms sneeuwvrij maken en kliko's aan de straat zetten en na leging weer terugbrengen en bladafval opruimen.
Ach ja, het hield ons van de straat en de anderen voelden zich geholpen. We hebben er heel soms iets voor gekregen, een kleine vergoeding. De rest werd vergoed met koffie en/of frisdrank. En af en toe een gebakje of cake.
En dat vonden/vinden we prima. Wat de beschuldigingen betreft : we hebben prima geslapen. Bitches aan de deur doen ons weinig.