vrijdag 23 oktober 2020

Op niveau

Na de koffie ben ik nog even naar oma's huis gelopen. Ze had problemen met het slot van de buitendeur. De sleutel draaide stroef. Met wat wd40 (ik heb geen grafiet) heb ik het probleem opgelost. Daarna ben ik naar een andere loods gefietst. Ik ging daar wat hand en span diensten verlenen bij het aanbrengen van een vloer. Op 3 meter hoogte, welteverstaan. Er was al een lijst gemaakt tegen de wanden, waartussen de balken gemonteerd moesten worden. Bijna de helft was al gereed. De resterende helft moest ook een trapgat inhouden.
Staande op een steiger, een pallet met vloerplaten en soms daar bovenop een trap, ben ik bezig geweest. Het leek af en toe wat op apenkooien. De balken waren bijna 4 meter lang en moesten dus 3 meter hoog vastgezet worden.
Dat was dus eerst nauwkeurig meten, dan zagen en vervolgens die balk de hoogte in krijgen om hem in de eerder geplaatste raveeldragers te leggen.
Een paar keer was zo'n balk net een paar millimeter te lang. Dus moest ie weer naar beneden. Toen we het trapgat klaar hadden, zijn we gaan lunchen. Voor dat soort noeste arbeid is een stevige kroket goede brandstof. Hoewel alle goede dingen uit drie bestaan, bleef het bij één kroket. Want : ik probeer gezond te blijven.
Tegen half vijf was het zover : de laatste balk lag erin! Het was echt zo'n klus die je niet alleen kunt doen. Maar wat zijn die balken zwaar! Gelukkig had ik anders niets te doen. Nu ben ik bekaf. Wat zal ik slapen vannacht!