donderdag 29 oktober 2020

Een positief geluid

Na weer aanslagen in Frankrijk lees ik dat van moslimzijde met afschuw wordt gesproken over de terreurdaden in dat land. Ik ben er blij mee, want tot op heden hulde de overige moslims zich in zwijgen. Men zegt "Wie zwijgt, stemt toe." Of zoals Simon & Garfunkel zingen : "...silence like a cancer grows."
Moslim landen zijn boos op president Macron vanwege diens maatregelen en uitspraken tegen en over moslims. Laten we wel zijn, als er sprake is van aanslagen, oorlogen enz. dan is 'moslims' heel vaak een gemeenschappelijke factor. Daar wil men graag omheen, maar de realiteit is er. Of daarmee de moslimwereld in crisis is, is nog maar de vraag. Liet de zwijgende moslim meerderheid zich maar eens vaker horen. Het zou kunnen bijdragen aan een positievere beeldvorming rond dat geloof.
Een ander positief geluid wordt geproduceerd door een Filipijnse zanger, Bryan Magsayo. Ik weet niet beter dan dat het een cover is van een nummer van de Bee Gees. Maar, afgaande op de reacties en labels, schijnt Michael Bolton het van hen gestolen te hebben.