woensdag 28 oktober 2020

Lamphouder H4 vervangen

Ik heb weer even aan de bus geklust. Heerlijk. De deels gesmolten fitting van de koplamp (foto) heb ik vervangen. Ik heb dat klusje gedaan zoals ik al eerder geschetst heb. Al was het solderen van de bedrading onder de motorkap tamelijk lastig. Daarom had ik de uiteinden vooraf al van soldeer voorzien. Omdat de kleuren van de nieuwe fitting

afwijken, moest ik wel even goed opletten welke draden ik aan elkaar moest solderen. Daarna was het de draadeinden bijeen houden en even met de hete bout er tegenaan. Zo smolten de draden mooi aaneen. Daarna heb ik de krimpkous over de las heen geschoven en met een aansteker gekrompen. De lamp doet het weer. Het was de bedoeling de andere kant ook te doen. Maar toen ik de ruimte zag waarbinnen ik moest gaan werken, zag ik er vanaf. Misschien een volgende keer. Daarna heb ik de mistlampen afgesteld. De rechter lamp stond niet helemaal goed. Met zo'n witte overheaddeur is het afstellen van de lichtbundels vrij gemakkelijk te doen.
Daarna ben ik, in afwachting van bezoek, een cv ketel gaan demonteren. Mijn volgende klus is ook al aangemeld. Een bewoonster heeft mij gevraagd een elektrisch zonnescherm te demonteren en hem dan bij haar thuis te monteren. Het is weer eens wat anders.