vrijdag 23 oktober 2020

Gezond leven

Niet alleen wat voeding en beweging betreft probeer ik gezond te leven. Ik waak ook voor mijn veiligheid. Je kunt wel heel gezond leven, maar een (verkeers)ongeluk schuilt in een klein hoekje.
Ook buiten in het verkeer is het goed oppassen. Deze week moest ik weer flink in de remmen, omdat ik, komend van rechts op een gewone kruising, geen voorrang kreeg van een busje. De bestuurder bleef strak voor zich uit kijken. Als ik alleen in de loods aan het werk ben, ben ik ook daar bewust van bepaalde risico's. Om die reden plaats ik vaak meer dan 1 extra poot onder de opgekrikte bus en doe ik daar geen dingen die risico's inhouden. Het gebruik van het gereedschap, waaronder een slijptol, doe ik met de nodige maatregelen vooraf. Als ik daar de trap op of af ga, doe ik dat heel bewust. Ik haal daar geen rare fratsen uit.
In het verkeer, vooral als ik op de fiets ben, vind ik de risico's het hoogst. Dan ben ik erg afhankelijk van anderen. Ook op de fietspaden, waar velen met hun telefoon bezig zijn blijft het opletten geblazen. Ondanks dat alles kan het nog even goed gebeuren dat me een ongeluk overkomt. Ik heb niet alles in eigen hand.