zaterdag 17 oktober 2020

Onzorgvuldig nieuws

In een lokaal blad, De Drontenaar, wordt uiteraard ook nieuws gebracht omtrent het Coronavirus. Dit keer een bericht over het aantal besmettingen dat als zijnde zeer hoog gekwalificeerd wordt. Namelijk 16 gevallen, het hoogst aantal ooit, aldus het bericht.
Het is dat soort van nieuws, wat argwaan wekt of ongeloof bij menige lezer. In de maanden maart en april was het aantal besmettingen hier in Dronten vele malen hoger. In die periode werd echter nauwelijks getest en berichtgeving erover wat stil gehouden. Zo'n bericht als vandaag raakt kant noch wal en leidt enkel bij de verstandige lezer tot argwaan.
In de auto luisterde ik min of meer ongewild (de radio ging na het starten aan) naar iemand die iets over de verkiezingen in Amerika vertelde. Hij repte over de acties in staten waar Republikeinen in de meerderheid zijn. Acties bedoeld om mensen die op de Democraten willen stemmen te dwarsbomen. Helaas vroeg de NPO presentator hem niet hoe het bij de Democraten eraan toe ging. Nou, die doen dus hetzelfde.