zaterdag 17 oktober 2020

Retourtje Griekenland

Hahaha! Ik lag gisteren in een deuk. Wat een komedianten. Terwijl mp Rutte c.s. ons op het hart drukt thuis te blijven en vooral de adviezen en regels op te volgen, ging het koninklijk gezin op reis. Naar Griekenland. Vooraf heeft het overleg gehad met meneer Rutte, die het reisje dus blijkbaar goedvond. Hier is sprake van elitair onderscheid en achterbaks gedrag van Mark Pinokkio Rutte. De burger wordt op de huid gezeten, terwijl de hogere kasten schijt hebben aan de regels. Niet alleen Rutte zelf, ook ministers en staatssecretarissen hebben lak aan hun eigen regels. Zelfs Willem Alexander hecht weinig waarde aan de woorden van Rutte en ging met zijn gezin naar Griekenland. Of dacht ie : "We moeten hier weg voordat de pleuris echt uitbreekt!"? Vluchtgedrag in tijden van nood is ons koninklijk huis immers ook eigen.
Logisch dat veel mensen het Coronabeleid als zwalkend en ongeloofwaardig beschouwen. Ik weet zeker dat wanneer leden van het koninklijk gezin besmet geraakt zouden zijn met het Griekse variant, Rutte c.s. dat zouden verzwijgen. Vanwege de ophef is het gezin subiet teruggevlogen. Volgens de koningin was het weer een beetje dom van Alex. Een van de prinsessen zei op Schiphol : "We gingen alleen maar met z'n allen even een patatje halen." De jeugd volgt het nieuws niet meer.
Het verzet van mensen die tegen de maatregelen zijn is hiermee gevoed. Door Rutte. Zelf zou ik kiezen voor burgerlijke ongehoorzaamheid in plaats van geweld. Maar ja, ik ben niet zo van geweld en nogal gehoorzaam. Het laatste vooral aan mezelf.