vrijdag 16 oktober 2020

Rommel

Vanmorgen wilde een jonge vrouw bloed zien. Van mij. Ze is de doktersassistente, die mij jaarlijks controleert. Na mijn donatie en het standaard gebeuren, hond uitlaten en ontbijten, ben ik wat rommel gaan opruimen. Over rommel gesproken : ik zie steeds vaker mondkapjes her en der als zwerfvuil opduiken. Ik zag trouwens ook dat er andere mensen op bezoek zijn geweest. Er lagen voor het eerst veel sigarettenpeuken voor de deur. Roken op zich is al een verkeerde bezigheid, maar het gaat ook vaak gepaard met het genereren van zwerfvuil. Viespeuken dus. Ik weet nog dat ik bij een kantoor, tijdens het opruimen van zwerfvuil, vriendelijk gevraagd heb of men de peuken bij de achterdeur in een bakje wil deponeren. Dat bakje heb ik hen geschonken. Het heeft geholpen. Ook omdat ik het bakje geregeld leegde....
Toen ik de inrit van de Milieustraat naderde, kwam van tegenovergestelde richting een auto met twee vrouwen. Ze hadden haast en wilden linksaf de inrit in, terwijl ik kwam aanrijden. Tja, zo werkt dat niet bij mij, dus ging ik voor terwijl ik mijn hoofd schudde. Want wat was ook het geval? Ze kwamen uit de verboden rijrichting. Er staan overal borden die de rijrichting naar de Milieustraat aangeven, maar daar hielden de dames zich niet aan. En dan ook nog voordringen?
Tijdens het legen van de auto heb ik de dames even uitgelegd, waarom ik mijn hoofd schudde. Hoewel er veel borden staan, hadden ze er geen gezien, verontschuldigden ze zich. Ach, het zal wel gezellig geweest zijn in die auto.