maandag 12 oktober 2020

Schoon sanitair

Het feit dat we schoon sanitair erg op prijsstellen, geldt niet alleen voor de campings die wij bezoeken. Onder het motto zelf het goede voorbeeld geven, houden we thuis het sanitair ook schoon. We vinden beiden het gebruik van een schone omgeving erg prettig. Je kunt er op je gemak zitten en/of staan douchen.

Zelf ben ik een liefhebber van het gebruik van chloor. Ik weet dat veel mensen dat goedje liever niet gebruiken. Maar ik vind dan wel, dat in veel van die ruimtes een urinelucht hangt. Het is er wel schoon (zeggen ze), maar de geur vertelt mij wat anders. Ik heb een paar keer stiekem met chloor (zelf meegenomen van huis) wc's op werk schoongemaakt (bekent de gek). Na me een paar keer zonder effect beklaagd te hebben bij de interne dienst over de stinkende toiletruimtes waar de mannen naar hun eigen gezeik luisteren, ben ik in een weekend aan de slag gegaan. Mij werd toen wel verteld, dat het gebruik van chloor niet toegestaan was; slecht voor het milieu. Ik was daar die dag om op kantoor wat op te ruimen na een interne verhuizing. Toen dat gebeurd was, ben ik de schoonmaakkast ingedoken. Gewapend met handschoenen, wat schoonmaakspullen en mijn flacon dikke chloor ben ik in de aanval gegaan.
Ik had een scheut chloor in de pot gespoten. Met de pleeborstel heb ik de pot schoongemaakt. De onderkant van de wc bril was ook vies. Telkens als er doorgespoeld werd, sloegen druppels tegen de onderkant. Iets wat de schoonmakers blijkbaar telkens ontging. De vloer heb ik met een dweil en chloorwater afgenomen. Zo heb ik twee ruimtes van de herenafdeling gedaan. Dat was allemaal zo gebeurd.
Wat denk je? De maandag erop lovende opmerkingen van personeel : "Ze hebben eindelijk de wc eens goed schoongemaakt."