woensdag 21 oktober 2020

Bedenkelijk

 Als ik de dames en heren politici geloven mag, is de onthoofding in Frankrijk van een docent geen schokkend nieuws. Waarschijnlijk omdat het geen zwarte of lhbt iemand is en.... omdat de daders zoals gewoonlijk uit de islamitische hoek komen. Kortom, selectief en laf gedrag.
Men gaat eindelijk iets doen tegen de overlast van asielzoekers. Het betreft jongelui(!) die nota bene uit veilige landen komen. Ik betitel ze als gevluchte criminelen, iets wat hun gedrag verklaart. Ik begrijp alleen niet waarom er zoveel geld (miljoenen) voor dat tuig uitgetrokken wordt. Zeker in deze tijd van economische misère zitten luchtvaartmaatschappijen met smart te wachten op klanten. Wat kost nou een enkeltje Afrika of oost Europa? En dan heb ik het nog niet eens over groepskortingen.
Volgens de NOS valt het met de financiële situatie rond de horeca als gevolg van de tweede golf wel mee. Er is minder verlies dan voorheen. Dus wie in plaats van € 10.000 nu 'maar' € 3.000 verliest is spekkoper? Voor mij is het verlies alleen maar verder toegenomen. Als de horeca straks helemaal niets meer verdient (ook wel failliet genoemd), is iedereen dus blij.
"Het gaat goed met de economie" roept een krantenkop. Met als aanvullende tekst : 'andere landen doen het slechter'. Toen ik nog op school zat zei ik over mijn onvoldoende ook een keer : "Ja, maar Pietje had een nog lager cijfer". 
In een lokaal leugenaartje stond vrolijk dat het aantal ww'ers is afgenomen. Hoeveel van het aantal 'afgevloeide' ww-mensen in de bijstand is terechtgekomen, vermeldt het krantje niet. Tja, zo klinkt het nieuws alsof het allemaal koek en ei is. Ik blijf het nieuws van een bedenkelijk niveau vinden.