vrijdag 23 oktober 2020

Ruzie om een boom

Het komt nog steeds voor, dat buren met elkaar in onmin leven vanwege groen in de tuin. Gisteren in het tv programma van de Rijdende Rechter ging het over een zeer grote boom. Ik vond de klachten van de buurvrouw geheel terecht. In de opnames van de boom, zag ik veel dood hout en afgebroken takken die daar boven achter andere takken zijn blijven hangen. Gevaarlijk dus. De top van de boom bestreek ruim drie tuinen. De eigenaar wimpelde de klachten laconiek weg met in mijn beleving wat slap geklets. Hij onderhield de boom niet. De vrouw vond ik fatsoenlijk en redelijk overkomen. Helaas voor meneer gaf de rechter de vrouw gelijk; de boom moet weg omdat hij gevaarlijk is en het woongenot van anderen bedierf.
Wij hadden ooit ook last van een boom. Toen werden onze klachten ook weggewuifd. Totdat de buurvrouw (in haar tuin stond de boom) bij ons in de tuin koffie dronk. Toen viel er zo'n zwart-bruine sliert precies in haar kopje met koffie. Pas toen keek ze goed rond en zag al het afval van haar boom. Ze zei toen dat de boom op de erfgrens weg moest.
Onlangs begreep ik dat iemand hier zijn tuin laat verwilderen, om anderen dwars te zitten. Daar moest ik toch even flink om lachen. Wat een kinderachtig gedrag. Volgens die persoon heeft iedereen een hekel aan hem. Via zijn verwilderde tuin pakte hij hen allemaal terug, aldus de eigenaar. Nou ja, wat een puberaal gedrag. Ik hoop dat hij de vrijgekomen tijd zal investeren in cursussen op het gebied van woedebeheersing en sociale vaardigheden. Zijn gedrag jegens anderen is alles behalve aangenaam. Bij het minste geringste scheldt en schreeuwt meneer. Mochten de cursussen goed uitpakken, dan kan ie misschien alsnog zijn tuintje doen en ervan genieten. Er wordt gefluisterd dat hij zelf baalt van al dat onkruid.....