zondag 18 oktober 2020

Pittige gehakt

Uit verveling(?) heb ik gistermiddag een gerechtje gemaakt. We kunnen het zowel op een broodje als bij het eten (rijst, bami, stamppot) eten. Ik heb eerst een gesnipperde ui gefruit in wat zonnebloemolie. Daar heb ik ook twee teentjes fijn gesneden knoflook bijgedaan. Wat een lucht geur! Daarna heb ik de 250 gram gehakt erbij gedaan, met wat ketjap manis, zout, peper, twee fijn gewreven (oelek) gedroogde birds eye pepertjes (hot, hot, hot) en natuurlijk wat trassie. Toen het mengsel goed doorbakken was, heb ik er een handje
gesneden paprika bijgedaan. Het oog wil meer dan enkel de tranen van het uien snijden.
Ondanks de draaiende afzuigkap vulde de kamer zich met een Indisch luchtje. Ik heb wat van dat hete spul op een broodje gegeten. Mmmm, wat een feest. 's Avonds hebben we het ook gegeten. Sonja bij de rijst, ik bij de bruine bonensoep met rijst. De soep kwam uit de vriezer.
Van die birds eye pepertjes heb ik hoegenaamd geen enkele last. De sambal oelek uit de bekende glazen potjes valt bij mij het slechtst.