zondag 18 oktober 2020

Bussie winterklaar

Gisteren heb ik het zonnedoek van de overkapping gehaald. De zomer is geweest. Omdat het kampeerseizoen voorbij lijkt en de opwarming van de aarde nog verre van optimaal is, heb ik de kampeerbus ook maar winterklaar gemaakt. Het wordt alsmaar vochtiger buiten en, na verloop van tijd, dus ook in de bus. Om die reden heb ik alles wat klam of vochtig kan worden uit de bus gehaald. Het betreft in dit geval de gordijnen en de kussens. Ik laat ze op zolder nog even goed drogen, voordat we ze op de vliering tijdelijk te ruste leggen.

Zonder de gordijnen kan iedereen zo in de bus koekeloeren. En je weet, tegenwoordig kunnen bepaalde mensen (ook wel dieven en/of inbrekers genoemd) alles gebruiken. Dus heeft Sonja vorig jaar een paar douchegordijnen gekocht voor weinig. Die plastic dingen nemen geen vocht op, maar voorkomen wel inkijk. Ik heb ze met de bijbehorende ringen aan de vrijgekomen runners gehangen.
Er zullen ongetwijfeld mensen zijn, die het gordijn zullen herkennen. Ze zullen vast verrast roepen : "Hé, een rijdende badkamer!"