zondag 25 oktober 2020

Haat en wraak

Natuurlijk ben ik soms boos geweest, toen men mij onrechtvaardig behandelde. Maar mijn boosheid was van zeer tijdelijke aard. Ik heb geen last gehad van gevoelens van haat en wraak. Vreemd genoeg kreeg ik meestal medelijden met mijn belagers. Ik dacht vaak : "Je zou maar zo zijn." Ik bedoel achter iemands rug om zaken regelen om hem te kunnen ontslaan. Tot aan valse beschuldigingen toe. Dan ben je in mijn ogen zelf ergens het slachtoffer van. Van frustraties of jaloezie of misschien trauma's. Net zoals het mij niet willen helpen en/of in dienst willen nemen vanwege mijn uiterlijk. Ik ben in dergelijke situaties nooit in een vat van zelfmedelijden beland. Omdat ik me bewust ben wie ik  ben en wat ik kan en weet, gunde ik mezelf dergelijke mensen / organisaties niet. Ze verdienden mij niet. Ik discrimineerde hen dus.
Een paar keer had ik na het aanzeggen van mijn ontslag in dergelijke situaties (stille reorganisaties), nog volledig toegang tot het kantoor en de computersystemen. Ik had in alle ontslaggevallen een leidinggevende functie en beschikte over de hoogste autorisatie op het gebied van beveiliging. Als ik kwaad gewild had, had ik 's avonds naar kantoor kunnen gaan of van huis uit met mijn pc me toegang kunnen verschaffen tot het netwerk om wraak te nemen.
Ik weet nog wel dat ik een mij goedgezind hoofd Personeelszaken tijdens een geheime ontmoeting toevertrouwde, dat ik zowel de sleutels als de (ongewijzigde) wachtwoorden nog in mijn bezit had. Ik was in die periode naar huis gestuurd. Niet op non actief gezet, maar ik mocht niet meer op de zaak komen. De personeelsmanager, Peter, had me net uitgelegd, wat er zich achter mijn rug om afgespeeld had. Met als doel mij met gefingeerde beschuldigingen te ontslaan en zodoende de weg vrij te maken voor uitbesteding van de IT. Met die manier van ontslaan was hij het van meet af aan niet eens. Toen ik hem vertelde over de wachtwoorden en sleutels die ik in mijn bezit had, lachte hij. Peter vond het typerend voor mijn persoonlijkheid. Om die reden wilde hij mij in het geheim ontmoeten; ik verdiende een eerlijke behandeling. Ik heb hem de sleutels gegeven en geadviseerd de beveiliging te laten aanpassen. Het bedrijf verloor de rechtszaak die ik aangespannen had. Met onrecht heb ik zeer veel moeite.