woensdag 14 oktober 2020

Huisarrest -2-

Na al het gezwalk beginnen Rutte c.s. een beetje wakker te worden. De maatregelen zijn aangescherpt. De aanpak doet me denken aan de moderne manier van opvoeden : veel in gesprek gaan. Zo'n aanpak komt mij erg vreemd over, gezien de mentaliteit van menig landgenoot. Maar het past wel in de geest van deze tijd, waarin mensen gesmeekt moeten worden om aub voor een rood verkeerslicht te stoppen.
Er moe veel harder en adequater worden opgetreden. De grootste bron van ellende vormen de winkels. Men gaat wel in cafés en restaurants handhaven, maar in winkels (nog steeds) niet. Winkeliers hebben tape op de grond en A4'tjes op de deuren geplakt en het gebruik van wagentjes verplicht. Maar hoe het in de zaak eraan toegaat, daar maakt men zich niet druk over. Alle winkels moeten op een lijn gezet worden. Ze moeten gewoon de regels volgen. Bij overtreding de winkel sluiten.
Ik blijf erbij dat men de groep kwetsbaren en hun verzorgers had moeten beschermen. De rest kan wel tegen een (griep-)stoot(je). Nu mort het volk en ligt de economie op z'n gat.