dinsdag 27 oktober 2020

Prikpillen

Nu ik lees dat Rob Jetten van D66 ook besmet is met het coronavirus, zie ik dat als een bevestiging van mijn donkerbruin (ja,ja) vermoeden, dat hij stiekem iets heeft met Arie Slob (Christen Unie). Ik weet niet of ik me nu begeef op het gebied van complot denken. Dat laat ik maar aan de politiek over.
In een ander bericht, een krantenkop zelfs, lees ik dat men vrouwen die beter geen moeder kunnen worden een verplichte prikpil wil toedienen. Van zo'n vrouw wordt verwacht, dat ze haar moederrol niet zal kunnen uitoefenen. Vanwege een geestelijke handicap, psychiatrische aandoening en/of verslaving. Op zich vind ik het een goed voornemen, om op die manier toekomstig kinderleed te voorkomen. Ik vraag me wel af welke soorten verslavingen daaronder zullen vallen. Er zijn vrouwen die verslaafd zijn aan uitgaan, alcohol, kopen, niets doen, of gewoon aan zichzelf. Het gros ervan weet dat verborgen te houden. Maar menig kind verraadt het wel.
Het zou helemaal mooi zijn, wanneer bestaande ouders ook een prikpil toegediend kunnen krijgen. Een prik, die voor opvulling van hiaten in hun opvoedingsmethoden zorgt. Oké, sommige gaten zijn wel heel erg groot. Dan blijf je prikken. Weer een gat in de markt voor de farmaceutische industrie.