donderdag 1 oktober 2020

Parkside accuboormachine

Vandaag heb ik mijn nieuwe accuboormachine ingewijd. Ik heb in een stuk multiplex met een speedboor een gat van 22 mm geboord. Wat een verschil met mijn oude Gamma machientje! Ja, deze Parkside heeft veel weg van de Makita machines die zoon Ben voor zijn werk gebruikt. Het is een krachtig apparaat, dat zeer goede recensies heeft gekregen. En dat voor een aantrekkelijke prijs. Ik heb er ook een 2e accu bij. Prettig vind ik de schakelaar voor boren of schroeven. Het aantal toeren is voor het schroeven lager. De machine is een cadeau alvast voor mijn verjaardag, omdat ik mijn oude boormachines ga weggeven aan een jongere generatie.
Ik gebruik geregeld een plankje dat ik onder de trekhaak van de bus plaats,
om de bus te stabiliseren met de schaarkrik. Op de schaarkrik zit een knobbel / hoedje met een diameter van 20 mm. Ik heb met de nieuwe boor een gat in het plankje gemaakt met behulp van een speedboor. Nu valt het plakje mooi op de krik en heb ik een vlak stuk om onder de trekhaak te plaatsen. Ik heb het gat vanaf beide kanten
geboord (staat aan beide kanten mooier), zodat ik niet hoef te controleren aan welke kant het gat zit. Het plankje is dan ook van beide kanten herkenbaar. Ik heb namelijk vier van die plankjes in de bak. Dus misgrijpen doe ik niet meer.