zaterdag 18 juli 2020

Wat een combi!

Vanmiddag gingen de dames naar een tuincentrum. In Elburg. En op de fiets. Dat kwam mooi uit, want ik had Sonja tevoren verteld over mijn stokroos-idee. Ik geef toe, ik ben wat laat. Maar ik ben een laatbloeier, dus was ik in mijn gewone doen en laten. Mijn hoop was gevestigd op de plant en dus geen zaadjes.
In de middag kwam ze terug met.....plantjes. "Er waren er nog maar twee", vertelde ze. Wat denk je? Een zwarte en een licht gele. Willem en Sonja. Haha! Alsof de duvel ermee speelt. Zelf geloof ik dan meer in zijn tegenpool : Jeetje, wat fijn! De zwarte variant wordt maximaal 2 meter hoog. De limoen gele 1 meter. Ik heb de gele bij het schuurtje geplant. Tegen de muur, in de zon. Want een zonnige plek hebben ze nodig. Voor het overige weinig eisen met betrekking tot de grond. Het zijn blijkbaar alleseters net als wij. De zwarte heb ik in de hoek gezet. Haha! Nee, niet racistisch bedoeld en ook geen sprake van discriminatie. Om dat voor elkaar te krijgen moest ik wel twee halve tegels verwijderen. Dus ben ik nu een wat minder erge tegelterrorist.
Ik hoop dat ze beide goed zullen aanslaan. Die in de hoek heb ik wat afgeschermd. Om te voorkomen dat straks honden tegen die zwarte staan te zeiken. Dat hoekje is nogal aantrekkelijk voor reuen. De plantjes zijn trouwens geen jaarlingen maar vaste planten. We zijn benieuwd.