woensdag 22 juli 2020

Vlinder opgeknapt

Het blikken beestje hangt hier al zo'n 5 jaar aan de buitenmuur. Weliswaar onder de overkapping, maar toch. Het was inmiddels van een crème kleur veranderd in roestbruin met crème. Het zag er gehavend uit. Alsof Tom hem te grazen had genomen.
Ik besloot het stuk blik wat op te knappen, maar ik knapte na een half uurtje af op het borstel- en schuurwerk. Er zit veel reliëf op en onhandige gaten. Komt bij dat het materiaal erg dun is. Ik had geen verfoplosser in het schuurtje liggen. Dus besloot ik het in de roestomvormer / primer te zetten en vervolgens met witte lak te kwasten. Toen ik het gevleugelde bleekscheetje zag liggen, heb ik het wat meer kleur gegeven : met zwart! Dat zwarte samen met het wit ziet er nog niet eens zo raar uit. Ik had nog andere restanten verf, maar die vond ik niet zo passen bij het beestje (zei de kleurendove cultuurbarbaar).
Ik heb het na droging dit keer aan de buitenkant van de overkapping opgehangen. Gezien de dikke laag verf zou ie nu nog 10 jaar mee kunnen. Tenzij ie eerder wegvliegt of gejat wordt. Je weet tegenwoordig maar nooit. Ze kunnen alles gebruiken.