vrijdag 10 juli 2020

Last van katten

jongeheer Tom
Er wordt veel geklaagd over katten. Ze graven, piesen / sproeien en poepen altijd in andermans tuin. Logisch, want die beesten vervuilen niet hun eigen nest. Daar kunnen bepaalde mensen nog veel van leren.
Onder de klagers bevinden zich ook mensen die zelf ook een of meer katten hebben. Maar die worden door hen binnengehouden. Dus wie een schone tuin wil houden, moet aan de buiten-kat. Of hond, dat helpt ook. Geen slapjanus hond die zelf met een kitten thuiskomt, want dat soort honden schijnt er ook te zijn. Als ik onze Tom buiten zie, zeg ik vaak "Je gaat niet in andermans tuin zitten poepen of piesen!" Maar ja, ik behoor tot Toms personeel. Dus luister hij niet. Ik heb Tom een keer tegen de hoes van Sonja's scooter zien sproeien. Hij kwam erg hoog. Knap hoor Tom! Er zijn ook veel katten die hun uitwerpselen niet eens begraven. Toen ik met die luifel bezig was, kwam ik ook bijna om van de stank van kattenpoep en -pies in het tuintje.
censuur
Het is natuurlijk raar dat iemand die geen kat heeft, geld moet uitgeven om te voorkomen dat ie wel een of meer katten (in z'n tuin) krijgt en/of de rommel moet opruimen. Maar ja, zo zit de kattenwereld in elkaar.
Er zijn hier ook katten, die gevoerd worden door anderen dan de eigenaren. Door het voeren hebben omliggende tuinen last van kattenpoep en -pies. De mensen die overlast ondervinden van dat voeren, mogen daar niets van zeggen. Of mag iemand zijn of haar hond ook in de tuin van zo'n lastige katteneigenaar laat poepen?