zondag 12 juli 2020

Home alone

Oma Sonja is naar Harderwijk om daar een muur te behangen. Laat dat nou net een klusje zijn, waar ik een hekel aan heb. Dus dat hebben we ooit een keer samen gedaan (Zoetermeer 1976), maar al snel was het voor mij over. Samen behangen is niet goed voor onze relatie. Haha!
Gisteravond zag ik een bijna-ongeval. Omdat Fenna tijdens het wandelen over een fietspad (er is daar geen stoep) geregeld achterom keek, deed ik het ook maar. Er kwam een scooter aan. We liepen aan de goede kant met Fenna ook links van mij. Toen ik achterom keek zag ik plots een bruine hond het fietspad oprennen. In een flits zag ik een fraai stukje stuurmanskunst. De bestuurder remde keihard en reed toen met een slinger om de hond. Het duo reed vervolgens geschrokken verder. Die rem-/stuurtechniek gebruikte ik trouwens ook op de motorfiets in geval van plots opduikende gevaarlijke situaties. Het liep dus goed af. Wat denk je? Blijkt het dezelfde hond te zijn die een paar weken geleden bijna door een auto werd aangereden. De eigenaresse (schijnt autistisch te zijn. Ik weet niet hoe het met haar hond gesteld is), heeft toen haar hond een tijdje aangelijnd gehouden. Zoals het hoort. Nu is ze dus weer in haar oude gewoonte teruggevallen. Niet leuk voor de hond en anderen. Ik dacht even aan de bekende ezel en de steen. Ezels kunnen dus ook autistisch zijn. Of andersom.
Vandaag ga ik wat licht huishoudelijk werk doen. Als het goed is komen de kleinkinderen tegen het eind van de middag. Voor die tijd hoop ik de spaghettisaus en de kipkluifjes klaar te hebben. Sonja denkt voor die tijd weer hier te zijn.