dinsdag 7 juli 2020

Een roestvlekje wegwerken

leek mee te vallen
Vanmiddag ben ik met de bus naar de loods gereden. Daar heb ik eerst nog wat opgeruimd in de bus. Zoals de koelkast schoonmaken, de matten kloppen, de stofzuiger er doorheen enz.
dus niet
Daarna heb ik de aanval geopend op het roestplekje op het achterspatbord. Daar, op de rand, heb ik een paar jaar geleden een spatlap gemonteerd. Ik dacht dat de klembouten schade hadden veroorzaakt. Maar nadat ik de spatlap verwijderd had, bleek het niet het geval. Ik heb een schuurschijf op de slijptol gezet en ben gaan schuren. Terwijl ik zo bezig was, ging er een deuntje door mijn hoofd : de vlek die wordt hoe langer hoe groter. Als variant op de bekende boom die alsmaar dikker wordt. De roest was niet door en door, maar betrof wel een aardig groot stuk. Ik heb de plek goed geschuurd en vervolgens in de roestomvormer annex grondverf gezet.
Terwijl dat spul droogde heb ik wat oud ijzer gescheiden. Twee uur later heb ik een paar laagjes polyester plamuur aangebracht. De laatste laag heb ik wat dik aangezet, want dan was het bakje tenminste leeg. Ons bent zunig. Haha! Tussen de laagjes door heb ik wat andere dingen gedaan; opruimwerkzaamheden. Ik laat het verder uitharden en morgen ga ik de plek afwerken. Dat is heel veel schuren en vervolgens aflakken. Geeft niet, want morgen schijnt het de hele dag te regenen.