dinsdag 7 juli 2020

Ander groen verwijderen


Vanwege het natte weer en onze afwezigheid is het ander groen (ook wel onkruid genoemd) flink uit de grond geschoten. Vanmorgen heb ik mijn bruine armen maar eens uit de mouwen gestoken en ben aan dat groen gaan trekken. Niet alleen aan de achterkant van het huisje, maar ook op het pleintje.
Vooral in de boomspiegels die met grind bedekt zijn (om katten weg te houden en dat helpt prima) groeit het gras welig.
Ik doe niet het hele pleintje, want een bewoner is van mening dat de gemeente dat moet doen. Om geschreeuw en dergelijke te voorkomen, doe ik daar dus niets aan. Zijn woning is daarom omgeven door een groene kraag van ander groen. Soms loopt er iemand met een bosmaaier langs de gevel. Maar ja, dat is een paardenmiddel. Zeg maar snoeien van groen.
Na mijn plukwerk steekt die omgeving nog meer af ten opzichte van de rest. Het zij zo.
Er groeit een bepaald soort gras, dat veel weg heeft van riet. Het is gemakkelijk met wortels en al uit de grond te trekken. In tegenstelling tot het gangbare, kortere gras.
Zodra de bloei voorbij is, gaan we weer wat snoeiwerk verrichten. Het groen is nu aardig hoog geworden. Een paar uur later kwam een drietal groenwerkers het pleintje op. Ze hadden allen een schoffel in de hand. Ze keken eens rond en zagen blijkbaar dat het verder wel goed was. Ze beperkten zich tot het verwijderen van het gras uit de boomspiegel van de boom tegenover de woning van meneer.