dinsdag 14 juli 2020

Black Lives Matter?

De beweging was vrij snel gekaapt door de politiek. Er moeten immers stemmen gewonnen worden. De Democraten blijven zich op allerlei manieren roeren. De partij gaat zelfs zo ver, dat gesteld wordt dat kleurlingen die niet op de Democratische partij stemmen blank zijn. Nog geen nazi's maar wel blank. Ja, ja. Vandaar dat er heftig gereageerd wordt, wanneer mensen zeggen All Lives Matter, want dergelijke uitspraken staan het beoogde politieke resultaat van BLM in de weg.
In wezen is BLM alleen van kracht wanneer een blanke een 'zwarte' aanpakt. In een  stad als Chicago maken zwarten elkaar af. Zelfs kinderen zijn daar het slachtoffer van. Zo zijn er meer steden waar niet-blanken elkaar te lijf gaan. Buiten het optreden van politie of blanken is van BLM binnen zwarte onderling geen enkele sprake. Zelfs onder de zwarte Obama (die weinig tot niets betekend heeft voor de zwarte bevolking) bleef het (dood)stil.
Verbeter de wereld en begin eerst bij jezelf. Ik heb niets met al dat anti-gedoe. Begin maar met gelijkheid. BLM zou zich eerst op de eigen groepering moeten richten. Misschien wordt het dan nog wat. Hier just another july 2020 weekend in Chicago :