dinsdag 28 juli 2020

Geen Truma trauma's

in een tipi!
Wat een ellende allemaal met die extra apparaten in die dure campers. Kijk, basic kamperen is natuurlijk met een tentje, een slaapzak, een kampvuur om te koken en zwart geblakerde pannetjes, die vooraf met groene zeep ingesmeerd moesten worden. Ooit heb ik samen met de ouders van een vriendje zo een aantal keren gekampeerd. Ik vond het schitterend. In het leger kwam daar nog bij poepen en piesen in het bos. Ik groef dan een gat. Niet altijd, want soms had een konijn dat al voor me gedaan. Als kind heb ik vaak voor konijnen gezorgd. Elk jaar tot de kerst. Nooit geweten, dat die beesten zich zo gemakkelijk op hun kop lieten schijten. O ja, en je wassen met water uit een beekje (wel even opletten wie er stroom opwaarts bezig was).
Met de jaren is er veel veranderd. Kamperen met gebruik van moderne technologie. Dus ik zie steeds minder vaak mensen, vanwege de 24/7 tv programma's. Tenten die er van binnen uitzien als luxe bungalows. Weer thuis beweren ze dan dat ze gekampeerd hebben. De mensen die daarvoor kiezen vinden het niets om met een rol wc-papier over het terrein te moeten lopen. Nee, dan maar met zo'n volgescheten tank die je als een soort trolleykoffer achter je aan moet slepen. Denken anderen dan dat je op reis gaat? Nee, tenzij je er een leuke hoes omheen doet. Soms zie ik ze dagelijks met zo'n kakkoffer lopen. Dat krijg je als je opeens zelf gaat koken.
Ieder zijn / haar ding hoor. Wij gebruiken ook een bus en geen paard en wagen. Ik ben een keer met een vriend op de fiets gaan kamperen. We maakten een trektocht door Nederland. Zeg maar het IJsselmeer rond. Onderweg kochten we ook eten bij boeren. Voor dat soort vakanties ben ik nog steeds te porren hoor. Lekker basic. Ik heb nog een puptentje op zolder. Het ultieme is dan natuurlijk slapen in de hooiberg of op een hooizolder. Zonder boerendochter-gedoe hoor, want ik heb al 45 jaar een partner en heb tegenwoordig mijn nachtrust hard nodig.