woensdag 15 juli 2020

Nieuwe gein

De gemeenteraad van Nieuwegein (foto) maakt bekend dat zij de vriendschapsband met het Poolse Pulawy heeft verbroken. Volgens mijn informatie bestaat die band al jaren niet meer. Volgens mij vanwege het grote aantal criminelen in Nieuwegein. Maar ach, ambtenaren zijn niet zo snel. De Polen hebben namelijk een lhbti...uvwxyz (alles kan hier nog)-vrije zone ingesteld. Of wel geen geflikflooi in het openbaar in de geest van : Kijk mij eens homo, lesbi of papegaai zijn. Van mij mag je je van alles en nog wat voelen, maar laat dat niet zo opdringerig blijken. Nergens voor nodig. Tenzij ik nadrukkelijk over mijn hetero-zijn begin.
Het is natuurlijk verschrikkelijk nieuws, dat die Poolse stad nu zo ernstig getroffen is door het Nieuwegeins besluit. Misschien komt er een oorlog van, hè? Overigens kan ik me niet zo goed voorstellen wat zo'n zone is. Er zijn mannen en vrouwen en wat er tussen zit, zit tussen de oren. Zo zit het bij mij tussen de oren. Ik bedoel, soms voel ik me zo slap als een vaatdoek. Wat ben ik dan? Een Lap of een Doek? Hoe controleer je dat in zo'n zone? Moeten mensen dan hun broek omlaag doen of zich laten betasten? 'Hé, je bh is leeg!' of  'Wat doen die opgerolde sokken in je slip?!' Wegwezen!
Hoe dan ook, Nederland draaft maar door in de onzinnigheid. Weer een nieuwe gein, ongein dus. Nog even en ook ik moet 'solidair' zijn met de ideeën van Nieuwegein, D66, GL of van wie dan ook. Anders lig ik eruit. Gelukkig zou ik in Polen terecht kunnen. Of andere 'gewone' landen.