dinsdag 7 juli 2020

Vensterbanken en zwart

Men is hier in de buurt druk bezig met het vervangen van oude vensterbanken. Deze bevatten nog asbest. Wat mij betreft geen probleem, zo lang de boel maar heel blijft. Ik herinner me nog dat bij de verkoop van onze woning voor onze verhuizing naar Lelystad, vastgesteld werd dat een kamer voorzien was van vloerbedekking waarin asbest verwerkt was. Omdat we de woning met die vloerbedekking erin gekocht hadden via dezelfde makelaar waar de verkoop ondergebracht was, heb ik de makelaar voor de kosten laten opdraaien i.v.m. verborgen gebreken.
Hier worden niet alle vensterbanken vervangen. De reden is dat op de standaard oude een nieuwe, langere en bredere gelijmd zit. De woningbouw wil die weliswaar vervangen, maar dan door een kortere en smallere. De kortere valt tussen de binnenmuren, terwijl de huidige links en rechts zo'n 20 cm over de muren heen steken.
Smallere betekent dat we spullen niet meer in de vensterbank kunnen terugplaatsen. Tom vindt het een zeer slecht idee. Hij heeft daar zijn slaapplaats. Dus een smallere mag niet van hem. En wij zijn slechts personeel van Tom.
somber hoor
Nadat wij teruggekeerd waren van onze vakantie, viel mij zittend op de bank iets op. Mijn blik werd automatisch getrokken naar het dak aan de overkant. Dat vertoonde een grote zwarte vlek, veroorzaakt door zonnepanelen. De huurwoning is tijdens onze vakantie van die panelen voorzien. Ik stelde me zo voor dat de huurwoning ernaast ook dergelijke panelen zou hebben. Er zijn al meer huurwoningen van zonnepanelen voorzien via de woningbouwvereniging. Dat zou het beeld naar buiten op zwart gaan zetten en behoorlijk somber maken. Zouden die panelen niet in kleur gemaakt kunnen worden? Liefst in een kleur die overeenkomt met die van de dakpannen. Dan vallen ze minder op en staat leuker dan de zwarte.