vrijdag 23 oktober 2015

Zonder pilletje of alcohol geen feestje

Het lijkt me een nogal treurig bestaan als je niet leuk kunt feesten zonder hulpmiddeltjes. Nou ja, leuk. Het meeste maken ze niet echt mee. Ze verkeren in een andere wereld. Soms komen ze daar ook definitief terecht. Eigen schuld!
Tot op de dag van vandaag wordt het door sommige alcoholisten niet gewaardeerd of gerespecteerd, dat ik nauwelijks alcohol gebruik. Zelfs als men mij al een behoorlijk aantal jaren kent. Telkens weer een kinderachtige opmerking of dito toonzetting wanneer mij gevraagd wordt of ik iets wil drinken : "Zeker nog steeds geen bier hè?" Zelf kunnen ze niet zonder en zijn voor mij daarom ordinaire alcoholisten. Ik vind niets erger dan een gedrogeerd mens. Zij vinden mij op hun beurt een slappeling omdat ik geen drugs en/of alcohol misbruik. Liever dat dan iemand zonder zelfdiscipline / ruggengraat  en respect, denk ik dan maar.
Van alcohol krijg ik zware armen. Alsof ze doodmoe zijn. Ik word ook erg slaperig. Al met al voel ik me er beroerd onder. Dus liever geen alcohol. Met pillen heb ik ook zo goed als niets. Net zo min als met de energiedrankjes. Neemt niet weg dat ik soms van beide gebruik maak. Niet tegelijk hoor. Een saridonnetje of een glaasje wijn bij wijze van uitzondering.