zondag 4 oktober 2015

Het einde van de wereld?

Toen Rusland besloot in Syrië terroristen te gaan bestrijden, of beter gezegd president Assad overeind te houden, moest ik onwillekeurig denken aan een boek dat ik gelezen heb, waarin het einde van de wereld werd voorspeld. In de regel heb ik weinig op met voorspellingen over het einde van de wereld. Maar in dit geval raakten ze mij wel. Welk boek dat was weet ik niet meer precies, maar het was in de tijd dat ik onder meer boeken van Velikovsky en Von Däniken las. Zeg maar : erg lang geleden. Haha!
In dat betreffende boek werden oude Bijbelse voorspellingen naast feitelijke, gebeurtenissen gelegd die eeuwen later plaatsvonden. De vergelijkingen maakten toen veel indruk op mij als tiener.
De chaos in het Midden Oosten is eeuwen geleden al voorspeld. Ruim 2500 jaar eerder voorspelde de profeet Ezechiël dat (vertaald naar de huidige geografie) Rusland en Iran vanuit het noorden Israël zullen aanvallen (Ezechiël 38 en 39, oorlog van Gog (=satan) uit het land Magog). Ook de vernietiging van Damascus, de hoofdstad van Syrië, komt ter sprake. Dit alles zal leiden tot het eind van de wereld, doordat God de elementen oproept die een alles vernietigende uitwerking zullen hebben op de satan Gog :   Een verwoestende aardbeving, bergen vallen, rotsen vergaan, pest, stortvloeden, vuur en zwavel. De manier waarop de schrijver van het betreffende boek de profetieën en de uitkomsten beschreef zijn voor mij een extra reden om de ontwikkelingen in het Midden Oosten te blijven volgen. Al vraag ik al mijn hele leven af :