zaterdag 10 oktober 2015

Tuig van de richel

Plasterk in de Aviodrome
Zo noemt minister Plasterk de groep die in Woerden de noodopvang van asielzoekers heeft aangevallen. Ik heb Plasterk nog niet zoiets horen roepen toen asielzoekers elkaar te lijf gingen. Dat buitenlands tuig van de richel wordt dan niet benoemd. Selectieve verontwaardiging van Plasterk en de zijnen noem ik dat. Overigens is zo'n aanval een direct gevolg van de lamlendige aanpak van de regering inzake de vluchtelingenstroom. Let wel : daarmee wil ik de aanval zeker niet goedkeuren. Maar mij hoor je daarom Plasterk nog geen homo-lulletje noemen. Ik bedoel : we blijven wel fatsoenlijk. Het gaat om het gedrag en niet om de persoon.
Na Prinsjesdag hoorde ik al een bevlogen politicus zeggen dat het beter is om het vluchtelingenprobleem met de hoogste prioriteit te bespreken, alvorens de nabeschouwingen te doen. Maar de grote gevestigde orde van CDA, PvdA, VVD enz. hoonde de spreker weg. Zie nu zijn gelijk, waar niemand op terugkomt. Logisch want het ging om Geert Wilders en dan weegt wie wat zegt zwaarder dan wat er gezegd wordt. Dus mocht Wilders een keer zeggen dat je huis in brandt staat, ga dan toch maar even kijken.
Men is van plan tienduizenden woningen aan vluchtelingen beschikbaar te stellen. Ik ben geneigd te denken : al die bouwplannen zijn goed voor de werkgelegenheid, de economie en de lange wachtlijsten van woningzoekenden. Maar ik ben bang dat er alleen aan de vluchtelingen gedacht wordt. Misschien moeten huurders die kamers over hebben straks verplicht een vluchteling opnemen. Soenniet Zo niet, dan wordt voor straf de huur verhoogd. Tja, het kan er gek aan toe gaan in ons landje.
Het is me trouwens opgevallen dat sommige politieke partijen stiekem wat PVV zaken overnemen. Ik weet alleen niet of ze dit doen vanwege de enorme stijging aan populariteit van de PVV of vanwege het voortschrijdend inzicht en realisme.  Maakt mij niets uit, als het maar gebeurt. Als eigen mensen maar eerst aan bod komen en immigranten onze cultuur respecteren en maatschappelijk meedoen.
Zo zijn Indo's hier ook begonnen. Ook al kregen zij geen knuffel of bloemen en er stonden geen mensen op de kade met Welkom op borden te zwaaien en/of die medelijden met hen hadden. Velen werden vanwege hun Duits klinkende familienaam naar Duitsland en/of Oostenrijk doorgestuurd. Er zijn er zelfs in kamp Westerbork ondergebracht. En het opvallende van alles was : die vluchtelingen hadden nota bene een Nederlands paspoort.