maandag 26 oktober 2015

Studeren in de trein

BBBQ en werken in de tuin
Dat deed ik geregeld als ik ergens weer eens een cursus ging volgen. Het ging mij niet altijd even goed af, want ik kreeg vaak last van duizeligheid. Daar had ik in de lease auto met die cursussen op cassettebandjes geen last van.
Onze student Mike studeert ook geregeld in de trein. De reis van en naar Groningen wordt zodoende ook nuttig besteed. Maar niet alleen tijdens die ritten. Soms gaat hij met medestudenten een dagje in de trein zitten om samen ..... te studeren! Zo ook vandaag. Dit keer is het groepje onderweg naar Alkmaar. Soms ben ik jaloers op hem. Dat soort 'studiefaciliteiten' heb ik nooit gekend. Maar ja, toen was er ook nog geen gratis OV kaart voor studerenden.
Wat ik wel deed was soms het werk over een andere boeg gooien. Wel werken, maar op een nog leukere manier. Dan nam ik de medewerkers mee naar buiten of naar een pizzeria. Gewoon lekker informeel over het werk kletsen. Het interessante was dat er dan opeens oplossingen kwamen voor lang lopende problemen. Misschien dankzij een andere sfeer en een andere omgeving?