zondag 18 oktober 2015

Doorslaan

Bij nogal wat mensen slaan de stoppen door als het over vluchtelingen gaat. Er zijn erbij waar ik me regelrecht voor schaam. Zo grof en agressief kunnen bepaalde mensen reageren. Dat geldt ook voor de mensen met knuffels en welkom borden. Daar schaam ik me ook voor. Beide verwijt ik gebrek aan inlevingsvermogen.
De situatie is dat de overheid de deuren wijd open zette en zich pas de gevolgen ging realiseren toen de golf vluchtelingen al binnen de landsgrenzen was. "We hebben het niet zien aankomen", zei Rutte. Nogal dom als regeren vooruitzien inhoudt. En laten we eerlijk zijn : de regering was wel degelijk gewaarschuwd.
Vervolgens probeert deze regering de bevolking op te zadelen met vluchtelingen. Zonder enig overleg. Tja, dat zet kwaad bloed bij veel mensen met alle gevolgen van dien. Het is ook niet zo dat een hele stad honderden vluchtelingen krijgt, maar een wijk of buurt. Of een dorpje. Men concentreert vluchtelingen namelijk in opvangcentra. Die bevinden zich natuurlijk niet in de buurt waar onze volksverlakkers -tegenwoordigers zelf wonen. Goed voorbeeld doet volgen, dus is er ook bij normale mensen weerstand.
Kijk, ze zijn nu eenmaal binnen en moeten geholpen worden. Maar doe dat dan op een goede manier en niet door knuffel-vluchtelingen te creëren en zielige beelden het land insturen, alsof de realiteit verborgen gehouden kan blijven. Hallo, we hebben internet hoor!
Redder van de EU?
In Duitsland zie ik soortgelijke verschijnselen. Zelfs partijgenoten van Merkel liggen flink dwars. In Duitsland slaan ook veel mensen door. Voor de voorstanders is de aanslag vooral politiek aantrekkelijk, want wie tegen is of kritiek heeft is immers een vluchtelingenhater.
Ik sta nog steeds achter de Hongaarse aanpak : zandzakken voor de deur.  Wij mogen dat zelf niet doen van de EU en de EU kan het zelf blijkbaar ook niet. Nee, daar heeft de EU Turkije voor nodig! Haha! Ik lach dan wel, maar als een boer met kiespijn. Op Turkije zit ik helemaal niet te wachten. Dat land moet eerst zelf humaan en democratisch gezond worden. Wie zegt of schrijft dat Erdogan vals gedrag vertoont, wordt op z'n minst via officiële weg mishandeld en opgesloten. We geven de afhandeling van ons vluchtelingenprobleem in handen van Turken. Een zeer slechte zaak!