woensdag 7 oktober 2015

Schertsvertoning onderzoek MH17

Afgaande op alle berichten over de ramp met vlucht MH17 en het onderzoek komt het hele gebeuren mij betreft als een schertsvertoning over. Een onderzoek dat internationale politiek als basis heeft en waar het land Oekraïne zelf een belangrijke rol in speelt. Te gek voor woorden. Het is natuurlijk erg vreemd dat er telkens weer brokstukken en menselijke resten worden gevonden. Is er soms sprake van een halfbakken onderzoek? Volgens mij wel. Met opzet halfbakken. Ik heb de indruk gekregen dat Oekraïne de regie in handen heeft en dat om politieke redenen men naar de separatisten en/of Rusland wijst. Misschien was het wel het corrupte Oekraïne zelf dat het vliegtuig heeft neergehaald en de plek des onheils heeft gemanipuleerd. Daar had het land immers alle tijd voor. Wie zal het zeggen? Het corrupte Oekraïne mag zijn eigen betrokkenheid onderzoeken. Het zal natuurlijk nooit naar zichzelf wijzen. En Nederland vindt dat prima. Het anders altijd opgeheven Nederlands vingertje blijft opeens en stiekem weg. Logisch, want ook ons land hoort in het verdachtenbankje te zitten. Naast Oekraïne.
Was het niet de vluchtleiding in de Oekraïne die opdracht gaf aan vlucht MH17 om in dat gevaarlijke gebied lager te gaan vliegen? En waarom wist Eurocontrol dat niet? Eurocontrol dat beweert altijd alles te weten wat vluchtroutes aangaat?
Er is te weinig aandacht geweest voor het achterhalen van de waarheid en het recht doen aan de slachtoffers en nabestaanden. De internationale politiek (VS c.s. en Rusland, EU en Oekraïne) en Nederland zelf staan voorop. Dus van een onafhankelijk onderzoek is totaal geen sprake. Helaas.
Ook nu weer zijn er berichten die de vinger naar Rusland doen wijzen. Maar vergeet niet dat er heel veel tijd was om de plaats des onheils te manipuleren. Maar van een grondig onafhankelijk onderzoek is nog steeds geen sprake. Nog voor het afronden wordt de VN er al bijgehaald. Wat een geknoei! En hoe zit het met ons eigen land? Had dat vliegtuig eigenlijk wel die route mogen vliegen? Volgens mij niet. Maar de hand eerst in eigen boezem steken, daar is geen denken aan. Er wordt veel verzwegen. Zowel rond de ramp als het onderzoek hangt wat mij betreft een vreselijk stinkende politieke geur, vol leugens en manipulaties.